Snart helg!!!

Ohyeh, det är med en hatkärlet jag har begett mig mot jobbet denna veckan. Grupperna jag har haft har vart av varierande stil. Det har gått från storböl till rammel, slagsmål, beröm, gapskratt och kaos. Allt i en ända stor röra. MAn kan säga att det har vart en hatkärlek till jobbet denna veckan. Krävande..

Piratferren som gick av stapeln i tisdags var riktigt lyckad. Massa pirater intog Torpet och det var en del slagsånger och segelhissande. Gårdagen bjöd på storhandling, brödbak och storkok. :) Nöjd är man iaf efteråt! Så kom dagen idag. Morronträning. KAllt!!! MEN satan vad vackert det är. Skutan lyser rosa av solen och allt glittrar. KAn vara värt att gå upp tidigt bara för att få se det liksom! JObbjobb och sen skishowtime igen... Helt ok, men måste erkänna att det känns heelnice att det är sista gången nästa vecka!

HElgen är på ingång också. JAAA!! Imorron blir det skidlärarefterskii med bowlingturnering! Wellwell... upp till bevis vilken avdelning som skall ta hem priset! Annars vankas galakväll i morron med finfindresscode och resten av helgen  lär det bli skidor för hela slanten!
Såå ser läget ut och så får det bli!


Piratdax!!

Finns inte så mycket mer att säga,- sjörövarfabbe skrålar ur högtalarna, piratbåten är framkörd, rommen är öppnad och utstyrseln är på! Nu ska vi segla över det sjuhaven och slutligen anlända till fyran där årets rejäla piratfest skall gå av stapeln...
Picks kommer senare! Botten upp alla gastar!

Telistime!

Så var det söndag kväll igen.
Kan vara det kvällen jag gillar minst av alla tillfällen på veckan. Dax att ladda om för en ny jobbvecka. Dock har spåtanten på smhi sagt att det skall bli sol på himmelen:)
Hur har du helgen varit. Joo, finfin faktiskt! I fredags var den en kanonkväll, som sluta med några smärre missöden för vissa :) För ovenlighetens skull starta vi på fyran hos våra grannar och sen blev det Dahlboms.

Lördag jobb. Parallellslalomtävling i Björnen. Jag fick den finfina uppgiften att stå på start och skicka iväg ivriga folk..
Kvällen var extreeeeem lugt. Kan varit den lugnaste kvällen hittils. Alla var, minst sagt, totalt slut.
Så kom dagen idag. Telemark time! Tjohoo. Jag, Gabbi, Lotta,Gurra, Davvan och Linnea styrde mot Tegefjäll! Med lite mer snö i backarna och på ostadiga ben bar det upp på fjället.
Telis är verkligen supernice! MEn lite klurigt. Tåls att jobba på! Finfin lunchbuffe i Tegetornet fick avsluta skiddagen.
Vi fick också reda på idag att vi skall få en till medlem av femmangänget här. Imorron kommerd et en tjej från skid- och turismutbildningen. Trångt blir det. Men det löser sig nog finfint.

Måste slå ett fett slag för Golds gym. Golds is the shit i år! För det första är det extremt mycket folk som hänger där, så det har blivit dit man går för att disskutser gårdagskvällen osv. (så får man lite träning på köpet) För det andra så bor vi granne med det. Så tränat har vi gjort denna veckan. Spinning idag, annars har det vart springning, gym och PT Challenge. :)

Tillsist, Hörrni! Piratfesten på fyran äger ju rum i övermorron! Kommer nog bli helbra!!

Ja, det var vad jag hade i mitt huvud idag, nu skall det bli tomatsuppe och garlicbread! Take care!
None
Ett helskönt gäng!

...och så var det helg igen ja..

Igår kan ha vart den finaste dagen på läänge. Nu skall jag låte lite patetisk, MEN när drömdagarna kommer här i Åre så förstår man verkligen att man är på ett av världens vackraste place! Glittersnö, blåblå himmel, glada människor och underbar natur! MIn uppgift igår som eventjobbare var att fixa till Milkoskidtävlingen som gick av stapeln i Vargbacken. Efter det var det dax för skishowuppvisningen. Det gick faktiskt finfint denna gången! "Pricken över i "var alla raketer som avslutade allt! Kvällen avslutades med tacokäk med alla kollegor. Helnice!

Så kom dagen idag. GRått igen. KAllt. Men är man ldig så är man.. Så jag och mina grannar tog oss ivärg till backen i tidig tid och drog några åk i Högåsen. Sen var det påhälsning och fika time i Björnen innan jag drog mig hemmåt. Nu sitter man här och laddar för kvällen. Alla på fyran har övertalat oss att hänga på en ölprovarkväll... Wellwell.. och man är ju inte "den som är den".... :)

Kom på att det inte är jäättelång tid kvar till FIS- fristyle, puckel-världskuppen här, den går ju av stapeln i mitten av feb. Så det kan man ju börja längta lite till!


En ensam gondol..


HA en finfin helg nu!!


Morning has broken....

Onsdag kväll på femma. Träning, städning och gotlänska sånger (Gabbi försöker lära oss) har stått på schemat. Men gårdagen då..

Ohyea, en liten oskylldig utgång blev det ändå igår. Klockan hann inte bli mer än tio förren vi fick ett telefonsamtal att det var 3 km kö in till Bygget. Vi knalla iaf ner och checka läget, och ja. Det var liksom en kö till den stora kön. Studenter överallt! Så de var inte så pupulära igår när det vågade sig på att ivardera den heliga säsongartisdagen!.. Men eftresom vaktis på Bygger är en finfin person så var det nemasproblemas för oss att komma in ändå:) Tackar! Men kaoset fortsatte på insidan. Phuuu vad mycket galna människor. Jag tröttna ganska så snart.

I morses så ringde min extremt pigga klocka runt halv sex snåret. Gomorron:)... Fysatan vad trötta mina ögon var... I ett desperat försök att försöka väcka mig själv började jag sjunga i falsak och väldans höga toner på "morning has broken"..
Morronskidåkning med gäster stod på schemat. Jag o Carron stod ändå redo att köra med ett gäng runt sju snåret. Måste erkänna att det ändå var rättså nice när man väl kommit igång. Nypistade backar alldeles för sig själv...
För övrigt så har vi grejat med en skicross tävling och boblandet. Helt okej.

Idag har jag verkligen förstått hur olika en stockholmare och en norrlänning är. Det finns ingen likhet någonstans i det tänkandet. Lugn och hyper, seg och dryg, färgglad eller grå... En norrlännings hjärna kommer alltid vara en stor gåta för stockholmaren, o tvärtom. :) Sen finns det ju en drös med "mitti-mellan-svenska" i mitten. :)

Morrondagen bjuder på stockholmstempo måste jag säga. Morronträning, storslalomtävling, skishowuppvisning och slutligen tacomys med alla skidlärarkollegor. Kommer hog bli helnice!
Men nu är det sängen som väntar. Jag känner mig lam av trötthet. 

För Åre i tiden -Gäsp o gonatt:) 

FAckeltåg och korvgrillning time..

Idag har det vart duktighetsjossan som vart i farten måsta jag få säga. Morronträning i morses (fats jag inte börjar förren 14.00) Sen bar det hem och tvättade 3 maskiner, lagade storkok och städa! Ohyäh! Men det behövdes. NU sitter jag bara här och väntar på att tiden skall vara inne för jobbtime. Idag skall vi hålla i fackeltåget i Vargbacken och efter blir det körvgrillning för alla familjer. nicenice. Eventjobb är det som gäller denna veckan. Känns finfint! Omväxling förnöjer liksom!
Så var det ju dedär med att det är tisdag idag. Säsongartisdag. Förest ingen utgång. Men nu har nog planerna ändrats. En liten utgång kan det ju ändå bli... Imorron skall jag stå i backan och vara värd för morronskidåkningen kl 07.00 så det får allt bli en väldans liten utgång idag ja...:)

Idag skall vi fira att det snöar! Åre behöver myycket snö nu så man kan börja åka ut på fjället på riktigt!
Så gee oss mera snöö gud! TAckar!

Slappardagen nr 1!

Igår var det då dax för premiär på Dippanssöndagsklubb för alla på femman, på förferren drogs som vanligt de "vilda gester och skrik" spelet fram. Fust förkom och vi förlora, men med äran i behåll..;) De bar vidare till våra grannar på fyran och slutligen nådde vi Dippan. Helnice kväll med myycket trevligt folk.
Så kom dagen idag. Blåsigt, kallt o isigt ute. Ingen skidåkning idag nej.. JAg och Elin var dem ända som var lediga här på femman så vi promenera ner till Jonas o DAvvan på Ovalen. Där bjöds det på Sunessommar:) Underbar!

Nya tag och ny energi. Dax för PT Challenge, cirkelpass nu. Nya träningsbrallor har inhandlats så nu skall det svettas extra mycket!! Bor man granne med gymmet så finns det ingen utväg!!

Alla som befinner sig i Åre!--->remember den 27 jan! The big pirat party at fyran. Frågor, contact Jocke eller mig! :DRenskav och gotlänska..

V. 3 rullar mot sitt slut. Läget på femman börjar dras mot partyhållet och hårblåsar, sminkborstar och vinöppnars används flitigt. Dippan dags. 

Veckans dialekt på femman har varit gotlänska.Det är the shit nu..Vet inte verför. Men det låter kul och fint ju! JAg är iaf sämst på den. Skåningen, bohuslänskan och stockholmaren är steget vassare på den biten ja... "mejn jaou träjnar"...
Veckans låt måste helt klart bli den uttjatade "pokerface". Efterfest som förfest. Läggdax som morronmustk. JA den har gått varm. Siste men inte minst måset jag slå ett slag för veckans mat! Nämligen Renskav!! Där snackar vi yammie!! Det har blivit renskavsgryta och pizza med renskav och kantareller. ojojoj vad gott det är. Pröva vettja!

I morron är jag leedig som sagt, skidåkning, handling och klippning står på schemat. Klippning är ett måste, sist jag klippte mig var nämligen i Vietnam. Lilla vietnamesen fick ett ryck under tiden hon gick loss på mitt hår och resultatet blev en dm längre på ena sidan än andra:) Så nu är det verkligen på tiden att det görs något åt det.
Nu är det en ny studentvecka inkommen. En gamal vän från Sydney tiden är här på besök. Måste hinnas säga hej!

Tack o adjö, maassor med snöö!

Metropolen ÖStersund..!

Jomenvisst, idag har det vart en heldag i "storstaden" Östersund. Alla på fyran vaknade en smula bakis i morses och möttes av doften av nybakta scones! Elin var morronpigg och hade bakat! Tackaar!
Våran chaufför anlände (iform av Gabbis bror) och bilen rullade iväg. Det blev lite shopping, mest utklädningsprylar till de olika temafesterna som väntar och lite annat småttogott.. Fika och lunch hanns såklart oxå med:P
Vi styrde vidare mot bion. Filmen "Australia" avverkades. Myycket bra film måsta jag säga!! Rekomenderas!

En liten resumé om gårdagskvällen... Mats fyllde 25 bast och de börjades fira vid långbord på werséns med finfin mat! Sen bar det vidare till PAnget och senare mot DAhlboms. Helkul kväll, och som vanligt var det bra draag!!

Puckel dax i morron! Clinic för atlla skidlärarna. Skall bli kul, men lite nervös msået jag erkänna att man är! HUr gör man egentligen? Träning och utgång skall oxå hinnas med... MEn nu väntar sängen. Tror aldrig att mina ögonlock har varit såhär tunga som det tycks vara nu!


Så godnatt everybody. Picks skall snart komma upp också!


Skishow, 25-årskalajs, och leedighet!

Oh yes, äääntligen fredag! V.3 har snart passerat och det har vart en vecka med späckat schema!
Igar var en låång och kall dag! JAg gav mig iväg till skidskolan runt sju snåret på morronen. Tempen ute var nere på ca25 minus. BAra att bita ihop och hoppa i mina pjux. Ut i backen bar det och morronträningen höll i sig i ca 2 timmar. Ihjälfrusna försöker vi ladda om för dagens lektioner. Det blev många besök i lifthusen med kidsen under dagen vill jag lova. Fröken frös, kanske de också..
Jag underhöll min vuxengrupp med pjäxfight, joggingtur och skogsåkning. JAg lyckades iaf hålla lite värme uppe...

Efter att få pausa 2 timmar på eftermiddagen var det dax för premiären på skishowen. Måste erkänna att det var lite missar här och där, men alla gjorde ju sitt bästa på alla vis iaf! Allting avslutades med ett hejdundrande fyverkeri!!
Fredag idag. Dagen har varit kall, men ändå hellyckad hittills. JAg hade tillochmed fått två av mina svängare att storböla för de ville inte att skidskolan skulle vara slut.. :) Söta.
NU sitter fyran här och laddar för kvällen. Mats fyller 25 så det är bokat ett stort bord på Wersens och sen förtsätter festen på Panget. Kommer nog bli helskoj! I morron bär det av tiil Östersund och där blir det storshopping! wellwell...

Eftersom jag skall hålla till med eventgänget nästa vecka och hålla i trådarna för familjeveckorna så tror och hoppas jag på att jag är ledig på måndag oxå:P

Så är läget här i Åre, på fyran, i björnen och i mitt huvud just nu....

"stilla dig för fan"..

Kvällen igår var som tisdagar brukar vara. Galna. Min granne var precis uppe här och undrade om Jag visste varför han hade skickat ett meddelande till mig med texten "Stilla dig för fan".. HAn hade ingen aning. Inte jag heller...
Förfesten blev som vanligt först här, på femman, och sedan bar det vidare till fyran..
Ska passa på att påminna om den stora piratferren den 27, som jag o Jocke står som värdar för. Så för alla som befinner sig i Åre och tänker infinna sig då, börja spåna på kostymer.. Det är bara äckta pirater som kommer innanför dörrarna!

Träning fanns i tankarna ikväll, men vi styrde om till en kladdkake- och filmkväll istället. oups.. Men i morron är det morronträning som gäller 07.30.. Så man får väl lite träning då om inte annat!

Spåningar på vad man skall vara på den stora skistarferren har börjat. Årets tema är "sagolika och hjältefyllda"...

Någon som har något förslag??


Helvetsedagar finns,- även i Åre..

Pisspotta dagen nr ett är snart avklarad! Allt började tidiigt i morses med morron träning, tillsammans med ett extremt dåligt morronhumör, dåligt väder och en isgata till backe stod jag ändå där, 07.45 och försökte le. Skishowen äger rum på torsdag och just nu är allt kaos.. HAr ingen lust......

Sen dar den underbara dagen vidare med lite rammlingar och tandagnissel. Tillsamman med mina internationella gäster tog vi oss igenom det isfyllda systemet och brände av några bra åk iaf. Men sen var den lyckan slut. Dax att lära 10 4 åringar att åka lift. Kaos igen...
Tillsist tar jag nya tag och ger mig av med svängarna. Upp i ankarlifter bär det och först upp i branten lyckas en rammla och dominoeffekten är ett faktum. Baklängesåkande drar ungen med sig resten av gruppen ner och allt slutar med en bröthög av armar, ben, stavar och skrik.. PUUUST!

Fast nu känns det genast bättre när man fått klaga lite. Skidlärare har ofta otroligt bra och givande days, men ibland kommer dom. De onda dagarna. Men så är det väl för det flesta.
Nu har det sovits en lång stund och laddandet inför kvällens säsongarkalas har börjat så smått.. Nya tag. Ett och två!

Hoppas ni har hafte en bättre dag hörrni!

La escole de eskii, (eller nått)

La famila weeks är i gång här i Åre och detta innebär mycket folk i la escole de eskii... Min vecka i skidskolan är lite spanskinfluerad som ni märker:) Först ut idag fick jag en internationell skidgrupp med vuxna från alla delar av världens hörn. Interssant lektion, men bra gick det trots allt!
Vecka 3 är för övrigt en hektiskt vecka på alla fronter. Skiishowen skall uppvisas för första gången på torsdag kväll och detta innebär much träning! I morron skall vi stå i backen 07.45, likaså torsdag! I årets skishow skall jag fixa en del formationer i form av schweizer kors, den berömda ormen, samt skärande svängar. Otaggad, men när det väl gäller så är det ju ändå väldans kul! Allt avslutas emd ett heldundrande fyverkeri, som är min personliga höjdpunk:P

PÅ festfronten denna vecka står en 25års ferre på fredag, samt årets traditionella julgransplundring på torsdagskvällen... Thats it. Punkt slut. (fast kanske bygget i morron oxå) ;)
Nää.. fast Nu skall det ju gälla nya tider i mitt liv. Träningstider. Pump i kväll, känner redan hur den kommande, extreema, träningsvärken tar form i min kropp ja!.... wellweell, nu skall jag kolla läget på guldbaggegalan, sen blir det tidigsängdax!

Ciao!

Marmelad, gym och mycket skidor!

Läget i Åre 11/1 (grattis på födelsedagen mor!)
Efter att ha deckat extremt tidigt igår så var alla på femman mycket pigga i morses! Vi var uppe med tuppen och drog till Åre bageri och käkade en mycket välförkänt och good frukostbuffe!! YAmmie! Sen bar det av till backen och ambitiösa som vi var så körde vi personligfärdighetsträning på varandra:) Stora skärande och kortsväng låg på schemat. Lite klokare blev man allt...

In till HEAD´s testcenter bar det senare och jag provkörde ett par heelschyssta pistskidor. Hoppas på att det kan bli nästa inköp.
Studentveckorna drog igång idag oxå med buller o bång! GAana studentgäng överallt i backarna, de ena fullare än de andra.. Så dessa veckor får det bli tidiga utgångar eller hemmafester som får gälla. Jo, dagen bar vidare in på aftreskii till gamla marmeladorkestern, och som vanligt fick de igång oss och resten av publiken finfint! De blev allsång, pjäxdans och rödmosiga kinder!.. När energin ändå var på topp så passa vi på att dra vidare till gymmet, gymkort inhandlades och ett förstapass avverkades i takt med att vatten påfylldes. Så nu sitter man här, uppkrupen i soffan ,trötttrött men helnöjd efter en alldeles vanlig dag här i Åredalen!

JAg har oxå hunnit med att fundera lite idag..
Tillsist kom jag fram till att jag ännu inte förstått varför man går hem efter en skiddag i backen, gör sig iordning, duschar, placerar ett par töntiga googles på ett välsminkat fejs och drar mot afterskiin.
Nonono,jag vill slå ett fett slag för att om man någonsin skall gå på afterskii så är det pjux, skidsvettlukt och ett hederligt underställ som gäller, eller vad tycker ni?
I morron är det nya grupper som gäller igen ja, vuxna internationall skiischool står på mitt schema, ska bli intressant ja..
KAnske kommer man få dras med en o annan bakfull student oxå..

Tack o adjö, massor med snöö!

Blogg time igen!!

Jupp, jag vet, jag har inte varit den effektivaste männsikan i världen på att blogga de sista månaderna..För att göra en lång historia kort så kan jag bara nämna att jag hållt mig runt om i Asien och kollat in allt från ölen i Kambodja till läkarvården i Laos.
 MEN nu är det nya tider. Det känns som man är skyldig att raportera lite från Åredalens vyer där jag befinner mig nu, sen ett par veckor tillbaka!


Läget i Åre är finfint helt enkelt. Tjejligan har tagit över den berömda lägenheten på femma, torpet, och jobbandet är igång!  Denna veckan har det kryllat av ryssar i skidskolan. Det ända ordet jag kan på ryska är "dobre" som jag trodde betydde hej, och som jag använde flitigt under mina lektioner. :) Men senare fick jag veta att det betydde "godnatt"... Kul för alla mina gäster att "höra godnatt" så fort det gjorde något bra... Jaja.. det är sånt man bjuder på...

Eftersom väderläget i Åre har vart under all kritik igår och dagen innan så töade det på rejält och reget sippra ner... Men efter något dåligt kommer det något bra ju, och idag var det minusgrader igen! Detta resulterade i ett extremt hårt underlag i backarna. Så tillsammans med en rejäl bakfylla och oslipade kanter på skidorna så hamnade vi strax på en lunch resturang och käka lite "jugi-korv" med surkål... Ingen hitt, men nu är det testat! Med lite ny energi brände vi av några åk i Högåsen och sen bar det vidare till årets första, riktiga, afterskii:D

Nästa vecka skall jag ha en internationell skidgrupp, men alla möjliga nationaliteter, skall bli spännande, och jag lovar att jag inte skall säga "dobre" till alla ryssar mer.
Nu är det hemmalagad pizza och filmtime som gäller, och sen skall man försöka sig på en tidig läggtime, men våra kära grannar har festvolymen på högsta volym... så vi får se hur det blir med den saken.

NoneRSS 2.0