Latmask dagen

3 dagar kvar på 2007! Hur känns det?! Jooo det känns jävligt bra, men jag jobbar fortfarande på att komma på något smaskigt nyårslöfte.........
hmm...
OK, igår iaf så var det dax för skidskoleavslutning med skattjak o dans o sång.. Kossorna Doris var också där och allt blev himla lyckat, måste jag säga.. Sen bar det av till Blåkulla för förferre. Som vanligt var det mycket folk, och "danny" kördes på repeat heela kvällen... Hahah
Kvällen gick vidare på Bygget och där var det, till min stoora glädje, Micke Syd från Gyllene och hans band som spelade... så det blev ett hejdlöst drag till GTs gamla godingar! :)
Kvällen avslutades på "kebab-macke stället". Jag säger bara det, att alla som någon gång kommer till Åre måste provsmaka kebabmackan!! Yammi!!!
Eftersom vi var lediga idag så var ju tanken att det skulle bli skidor hela dagen. Tanken var ju iaf god...
Men eftersom inte vi var de piggaste människorna idag så tog vi oss bort till Wm8:an och tog liften upp till Olympia och käkade lunch... sen blev det raka vägen till fjällgården och afterskii.. Hahah så bra gick den skiddagen... Men vi får skylla på vädret, för det har snöar o vart isigt i backen så......... Men i morron ska det bli åka av, lovar jag!! :)
NU är det dax för ett resturangbesök och sen en hemmaferre på "panget".. emn idag blir det lugna gatan för mig!
NU ska jag fortsätta att fundera på vad mitt nyårslufte ska bli...........?!

Fredag!!!

Ja, nu är det fredag, både på gott o ont faktiskt. Det ska faktiskt bli lite tråkigt att säga hejdå till alla mina grupper, som faktiskt har lärt sig något, så nu när det precis kommit igång och kan åka, så är det dax för "hejdå".. så är det ju... Barar att börja om från början på måndag!
Men framförallt så innebär fradagar en megautgång och dessutom blir sovmorron i morron!! Yaaahh

Igår hade vi vår första clinic, det innebar att vi var uppe vääldans tidigt och tränande skidåkning. Vi började träna inför en snowshow som alla skidlärare ska visa upp på familjeveckorna i januare... Whaaaaaaaa sägera jag bara.. Våran chef visade diverse konster, som "kan vara bra att kunna då".... Hahahhha säger jag bara.. NU är det HÅRD träning som gäller, om man ska fixa detta. Men det känns skönt att jag inte var ensam om att stå med öppen mun o ofårstålig blick.. Vi har ju ändå "två hela veckor" på oss.... men TACK!..
image31
Idag är det dax för våran första skidskoleavslutning! Det blir, som sagt, djungel tema och vi ska ha bandanas och bastakjolar av leopart tyg på oss... hmmm. Sen blir det en djungelskattjakt och dragkamp med lianer..
Våran mastott skall också komma och hälsa på... (om nu någon stackare vill vara den).........
Bilder kommer vill jag lova..

 Helgens planer är att få en snowboard lektion av Fanny, som är lärare här. Vi är ett gäng blåbär på snowboard som skall få ett par svettiga timmar på brädan. Men kul skall det bli... För övrigt så är det ut o ragga en nyårsklädsel som gäller samt feta träningen i backen!! NU fan skall det bli konster av!.......

IGÅNG!!

Japp, så var vi äntligen igång med lektionerna på riktigt!! Det ÄR intensivt, det ÄR mycket at lära, det ÄR jobbiga ungar, men framförallt så ÄR det extremt kul!! :) Tur är väl det...
Grejer är att i alla grupper jag har så är två eller flera kids inte svenska... Det är typ från holland eller ryssland osv.. så det fattar nada om vad jag försöker snacka om... oavsett om jag försöker på svenska, engelska, eller min begränsande spanska...menmen..
Ett problem till som uppstår är att alla barnen i grupperna kan vara mkt ojämna, och då gäller det att byta dem till lägre eller högre gruppe... vilket kan vara lite knixit.. man lär väl sig!
Sen är det ju de där med all ha samma antal kids i slutet av en lektion, som i början... Jag lovar, det ÄR inte helt enkelt att behålla alla hela lektionen... men än så länge har jag lyckats ganska så bra...

Min jul då; jo dagen började med morronmötet och sen satte vi banan på barnområdet. Efter det var det full fart med alla grupper, o till vår räddning hade vi 2 snälla tomtar som gick runt i backen o dela ut godis!
Sen var det dax för alla skidlärarna att hålla i "dans runt granen" och Acke fallén (Hans falléns pappa) spelade dragspel ... DEt blev dans o sång och tillslut kom tomten med häst och släde!
Kvällen spenderade alla säsongare vid ett gigantiskt julbord och ett gäng fortsatte ut...


Lite julbilder på tomten och alla hans nissar!

Tänker allt på alla där hemma nu som laddar inför årets utgång ikväll!! Här ska vi oxå försöka oss på ett partaj... skulel bara önska mig lite energi....Gooooood Juuulll!!

image23

image24

Dan´före dopparedagen!

Känns heelt absurt att det är 1 liten dag kvar till  julafton.... På nått konstigt sätt så jag jag tappat julfeelingen heelt! O jag saknar den inte äns! När man har haft distans från allt julfirande, planerande och "måsten" i 2 år nu, så förstår man inte varför alla är så hysteriska när det är lackas mot jul!!
Köp, köp, städa, laga mat, stressa dit, knö, osvosv.. Nä jag måste säga att jag saknar den inte!
Ok, att det är superkul att få paket på posten och att det är gott med ETT julbord.. men thats it!

Min julafton i år blir jobb o jobb, för det är dax för min premiär lektion! För alla som är intresserade så har jag planerat lite iaf, och det kommer bli mycket lek och sång..(stackars kidsen som får stå ut med min stämma) Menmne... Sen ska vi glida o hälsa på "snöspöket" och om man har tur så man vi börja kolla på plogstoppet.....
På eftermiddagen är det såklart alla "käcka" skidlärare som ska hålla i julfirandet på torget i björen... Noooo..
PÅ kvällen blir det ett stort julbord med alla säsongare som är här, vilket är nästan alla...
Där får vi se om alla björntomtar kan hålla sig till julmusten...

En liten sammanfattning..
I dagarna 3 nu så har vi vart lediga, och det har vart en underbar ledighet! VI har själva fått bestämma vilka svängar man ska svänga, och vilka backar man ska åka!
Eftersom alla hade laddad i några dagar inför fredagskvällen så blev det ett kalas, som ingen kommer glömma, men som ingen minns...  typ.. Det startade iaf med en stillsam förferre på blåkulla, den stillsamma stämningen övergick till lite kaotiskt tillstyånd när 30 pers till kom och stampa takten.. Tillslut tog sig alla in till Bygget oskadda och ja..
Igår var en stillsam dag som gick ut på att förflytta sig från fik till fik hela dagen...  och sen blev det en stros på en mini julmarknad, som inte var något att ha.. Kvällen spenderades på torpet där det bjöds på skräckfilm, och efter att alla hade skrikit sig hesa så gav jag upp och bilen styrdes hemmåt.
Idag har det vart hårdkörning hela dagen... tidigt i backen... åkt heela dagen, (kanon förhållanden), storstädat, lagat massor med mat.. (inte julmat) och kvällen kommer avslutas på blåkulla med maraccas tillverkning och lektionsplanering. 
 
NU ska jag rota fram alla gamla barnsånger man har lång och djupt inne i huvudet och träna!!
imse vimse...
Lugnet före stormen!!

Det sopas, pyntas, städas, spikas, sandas, och helt enkelt fixas i varje hörn här i Åre just nu... Allt skall vara klart inför julhelgen, och inför den stora ankomsten på söndag! Det skall komma mer gäster än andra år sägs det.. så nu är allt finslip i fullgång!
Själv har jag vart ledig idag och har inte ansträngt mig allt för mycket. Sov ut i morses, vakna och blev glad,-det snöade! Eftersom heeela systemet öppnat idag så lånade jag ett par dröm skidor på hyran och sen var det
"bar å åk!" Men efter ett par åk värkte mina stackars fossingar av de nya steela pjäxorna och då blev det en julbords lunch med gänget på bykrogen. Yammi!
Nu laddas det i varje stuga tills ikväll.. för då blir det inte lungt.........................................................
 cider x-mas! glittrig... men är det verkligen drickbar?!


Nya pjäxor!!

Idag har vi jobbat sååå hårt, alla skidteacher! Vi tog två åk i wm:6 an och sen bänka oss på ett topp café med varm choklad och fick dessutom betalt för hela dagen! Yääh:)
Men väder förhållandena har dock inte vart så bra idag.. det har duggat hela dagen och allt har vart sååå grått!.. Men i Backen var snön ok, och det gick att ligga på riktigt bra iaf! Hoppas på Mer snö snart! Kylan skall komma tillbaka i helgen!Äntligen har jag fått mina dream thang12 superheat HEAD pjäxa!! Den är svart o guldig och sitter som gjutet! Yäääh, får bli premiär i morron med den!
Jag hämta också ut ett par, inte lika vackra, kängor... Har kängor någonsin vart snygga? jaja
-
Ikväll är det dax för mer jobb! Vi ska he en "samarbets-mötes-julfika" med alla som jobbar i hyran, och efter det blir det bad och bastu på Holiday!


Även fast man inte gör så "jobbiga" saker hela tiden så jobbar man ju ändå, men i morron och ända fram tills söndag är vi leeedddigaa!!!! Kan inte fatta att en sovmorron bara är en natt bort just nu!! Dagarna ska vi spendera i backarna och lära oss systemet och alla hemliga skogsvägar!!!
På lördag är det även julmarknad på torget som måste hinnas med!

80-talisterna, en bortskämd generation?!

OK, måste bara börja berätta om föreläsningarna som vi precis varit på. Den sista för dagen handlade om just 80-talisterna.. Hur är vi?! Det var en extrem intressant föreläsning vill jag påstå. Svart på vitt fick man se mängder av påstående om hur typiska 80-talsiter är och fungerar. Först och främst kunde vi dra slutsatsen att en 80-talist är en människa som inte vill jobba speciellt mkt, men ändå vara en chef. "Vi" vill göra allt kul först och jobba sen...
80-talister är också egoister, men ändå bra på att tänka på andra... "Vi" vill leva idag och inte tänka allt för mycket på morrondagen... osvosv... Man fick sig en tankeställare några gånger och många höga skratt!!


För övrigt så bestod hela eftermiddagen åt andra föreläsningar, såsom varför Åre har fler clamydia fall än antal invånare /år, och vad skall man göra åt detta?! Sen var det snack om Skistar och chefer snacka ekonomin i företaget osv... Vilket jag inte var allt för sugen på att veta... INnan det fick alla anställda en go lunch i stora "rix FM" arenan och en ännu goare efträtt från operakällaren. Jag måste verkligen säga att jag är impad över allt engagemang skistar gör för att alla ska få en kul o bra start på säsongen!!

I morses fick vi för övrigt reda på hur våran första vecka skall se ut!! Min premiär som skidlärare går av stapeln på självaste julafton, då jag ska ha hand om en grupp "snöbollar" all by my self!! :S Ingen praktik här inte......
Börjar redan bli lite nervig!
Ikväll blir det premiär  ferre på hotell Tott med skistar men pga. av min magge skall jag ta det relativt lungt.........

Imorrn blir det uthämtning av alla beställda grejs! :) Äntligen skall jag få mina pjäxor o kängor!! På kvällen blir det bad, bubbel och bastu med hela skistar igen...
"Sova kan man göra när man blir gammal" sa en av cheferna här om dagen.. O nu fattar jag vad hon menade..
Det är inte lungt här..

Första julbordet!

Igår gick den första personalmiddagen av stapeln. De var hela björnengänget som deltog, vilket blev ca 60 pers typ!.. Vi starta i backen och fick,i mindre lag, påbörja en hård men rolig tipspromenad genom området. Det ingick drinking stationer och pulkatävlingar... Vårat lag, som någon hade döpt till sam-laget, förlorade ganska så rejält, men rättvist ska det fan vara, så vi gick till båtten med detta och fick lite jumbopriser tillslut..;)
Kvällen förjdes av ett dukat bord med en laxbakelse till förätt och ett enormt julbord till middag. Efträtten blev alla slags praliner från Åre chokladfabrik somt en cake.. Prcken över i var att en lucia kom in och svängde runt med sitt dragspel, så det blev en rejjäl allsång... som senare urartade i diverse snapsvisor..

Dragspelande lucia!

Delar av värt bord..

Mätta och glada!Idag var det tidigt upp som gällde och det var mkt info om alla grupper vi ska ha samt tävligar, afterskii med kidsen osv..Man förstod ganska så snabbt att "snöbollar och "snogubbegrupper" inte är såpopulära.. De är 3-4 år och har aldrig stått på skidor.. Jag bara känner hur svettig jag blir redan nu!! Men jag tror att en blandninga av vuxna o kids blir nog bäst!
  Men tillslut iallefall fick vi åka lite skidor här och kolla in systemet mer. Arbetskläderna fick vi också äntligen och på ryggen står det, nytt för i år, "skii school and skii guid" :) SÅ internationellt! Picts kommer..
Ikväll har jag vart på apoteket och köpt allt mot magkatarr, -inte så kul... Så idag blir det till att chilla gärnet!

Inte pigg som en mört...

OK, imorses var inte den ljuvaste morronen jag upplevt... Men tillslut drog jag mig upp efter x antal förlorade sovtimmar och satte kurs till "rödkullen". Där har vi genomlidit den segaste dagen hittills...
Vi fick veta allt om hur lönesystemet funkar samt bokningssystem osv... BLABLABLAAAA
Men sånt är väl också bra att veta... Nu är det iaf dax för middag som skistar bjussar på, och diverse lekar i snön.

Gårdagen då, premoären på dippan... Förferren var av det grövre slagen, men alla lyckades ta sig till dippan oskadda och sen var det fullt ös och trevligt folk!
Måste erkänna att jag inte är direkt laddad för en fin-middag nu, menmen bara att se glad ut och käka på!

Lite sorgligt ändå..

Så var man klaaar med denna kursen också!!!! Känns så bra att man helt enkelt inte kan motstå att shoppa loss, dra på sig party brallorna och scheikischeiki..!!
Men såklart, så var det lite jobbigt att säga hejdå till ett gäng som man tycker om, men som inte ska jobba här...
Imorron är det dax för ännu ett litet nytt del-kapitel att starta. Det är första dagen i vår intro vecka och vi ska informeras om allt som har med skidläraryrket att göra, rent praktiskt, samt få våra arbetskläder!! Yääh! :D Gårdagens sista åk i slonedgången!! I like

Premiär för ma-ma-ma-marmelad orkestern!

Rajrajraajrajrajrajrajraj

Nu är det dax för premiären på söndagsklubben på "dippan".. Får de vart detta slutar... Detaljer kommer soon
 


 


Värva elever på krogen...

Afterskii premiär idag!! Vart såå efterlängtat och kuul! Som vanligt stog ma-ma-ma-marmelad orkestern på scen. De blev allt ifån ACDC till Lasse berghagen! :)  "han tog av sig sin kavaj, sparka av sig båda skorna..)Jo, för övrigt så har dagen vart seeeeg för nästan alla skidåkare.. Jag kunde räkna antal spyor nednför liften i backen idag... En och annan fick dyningar efter nattens partaj..
-Herregud folk, drick med MÅTTA!! ;)
Kvällen började iaf. med en rejäl förferre i Björnen med alla "björnare" och föjldes av röj på Bygget. Eftersom man tycker man är väldans smartaste ibland när man har alkohol i kroppen, så kom jag på den brilljanta idén att värva elever till mig.. Detta sluta i att jag hade övertalat några stackare att komma till skidskolan nästa vecka och få en lektion i störtlopp... Hmmmm... synd bara att jag inte vet ett dyft om störtlopps åkning osv.. menmen..

Imorron är sista dagen på utbildningen och det är såå skönt! Man börjar helt enkelt bli lite less på att alltid åka och vänta in gruppen och åka bestämda svängar eller i bestämda backar... Jag vill välja själv!!
Nu är det födelsedagskalajs som gäller med maräng tårta och greejer! yammi!

Nu ska det firas!!!

Ja, så har man precis avverkat de sista skidskoleprovet! Det kändes iaf. mkt bra, så nu är det hög tid att fira!
Ikväll har Åres största "natt-tillhåll" premiär!! Bygget is the shit och det kommer garanterat kryyylla av folk!

Idag är första dagem man har fått köa för att ta sig upp i wm:8an... Anledningen är att den stora "snö-test och fest" helgen har dragit igång! Det har vart mängder med små tält i backen, där vi lånat olika skidor och jämfört... Jag har även ätit kex choklad så jag hållt på att spricka.... (gratis är gott) och så har vi softat i telias uppblåsbara soffa.


Lektioner har vi såklart oxå vart på dagens schema. Idag har vart den stora "bygga bana" dagen. Med hjälp av mjukts troll, svampar och käppar fick vi tillslut ihop en nice barn bana!


NU är det bara 2 dagar kvar på utbildningarna och i morron är min uppgift följande:
"Du ska, på bästa sätt" lära ett hockey lag från Ystad åka skidor. De har aldrig stått på skidor förut, de är 18 bast gamla..."

Min dag!

I Dubbla underställ plus två fleecar och en rejäl skiddress så var det dax i morses igen..
Vi tog liften upp i 16 minus. Morronsolen kom upp som ett glödande klot över de vita bergen. Allt bara gnistra!! Nysnön låg som ett vitt täcke framför mig..
En dimm-slöja låg över Åresjön lång där nere!
Det kändes som en saga men var in real! Så det var bara att swisha ner och njuta helt enkelt...........:D

Ja, det var min morron idag! Jag säger bara det, att trots kylan så har alla förhållanden vart perfekta i backen idag och det är sånna här mornar man fattar varför man valde just Åre som arbetsplats!
Tyvärr glömde jag kameran, men det får jag ta igen i morron!
Idag har vi snacka mycket om ledarskap och hur skall en bra ledare vara?! Aukoritär?, impulsiv?, Dominant? eller varför inte "kör på"-typen?! En blandning blir bäst kom vi överens om!

Pepparkaksbak! Ja, igår körde vi igång med julens första pepparkaksbak! Vi var mycket kreativa och valde att ha Åre-tema! Så det blev alla sorters figurer, Ja, allt från "natta-hamburgaren" till skida och backar... Tillsluta så orka vi inte bara mer, utan slänger fram osthyveln och hyvlar! DRÖM! Lagom tunna o hela perfekta! :)
Den sista dageklumpen orka vi inte äns hyvla utan den blev skuren till lagom TJCKA skivor... blaaaa....
kreativa entusiaster! Lagom sletan med hyveln i högsta hugg!
Åre papparkakor!

Lucia imorron då!! Det kommer bli en annorlunda lussedag med skidor och föreläsningar. Hoppas det hinns med lite glögg o pepparkaksfika på kvällen!!! Ikväll är det fortsättning på vårt pysseltema, och vi skall göra ett pepparkakshus som skall ta hem de stora pepparkakshus-priset i år!

go mössa!

image6

Steg 2


Idag drog steg 2 igång.. jag trodde verkligen klockan var ett skämt när den ringde imorses... Men neeejdåå.. bara att hoppa i underställer och vandra ut i 15 minus! mmmmm
Men sen blev det bättre när vi susa ner med nya ledare i den nyöppnade olympia backen! DRÖM!

Vi tinade våra stelfrusna tår med varmchoklad och sällskapsresans snowroller nu ikväll, jag kan bara säga att jag älskar Stighelmers mössa! Nästa projekt är att sy sådana till alla skidlärare här!!

Sovmorronen är 2 veckor bort....

Andra advent!
Det känns JÄTTEskönt att våran nästa sovmorron är om 2 fucking veckor.. whaaa vad trött man kommer vara!!
Menmen.. sen blir det lugnare tider... Med lite ledigheter iaf!
I morron är det start på kurs 2 och jag är ganska mör efter ettan... så vi får se hur detta slutar...... Det känns extra bra att för att bli godkänd på tvåan skall man genomgå en testdag och visa sina fördigheter i puckelpist och ett stortslaloms lopp.... Ok.. det är bara att börja rååträna! :S

Som sagt så har jag haft en ledig dag idag, och det har vart unnderbart!
Igår ladda vi med att göra taco och se på en snyftfilm innen man damp i säng... Idag vakna man med ny energi och gick ut i 12 minus för att shoppa lite...
 


Det blev en lång och varm fika innan vi avsluta dagen med bubbel o bastu på Holydag Club!  Göttans!


Så var man godkänd då!

Så har man avklarat första kursen! :) Men på ett sätt vill man inte att veckan skall ta slut. För SHIT vad grejer man lärt sig och nu vill man bara börja jobba in real liksom!
Igår kan vara den roligaste dagen på hela vecka. Alla i grupperna skulle hålla i en lektion, som var utformas på ett spec. sätt...
Min uppgift var att lära 5 åringar att åka ankarlift för första gången... Eftersom mina gruppvänner inte gjorde det speciellt lätt för mig utan spelade trotsiga djävulsungar så slutade lektionen med att 3 låg utmed liftspåret, en glömde att gå av och åkte upp till toppen, och en fastnade och slääpades med... jag kan bara säga att jag var heelt dysvett efteråt.. Panik, haha, men det är bara att hoppas att "riktiga" 5-åringar är duktigare..
Trots allt så blev jag klart godkänd!!
Idag drog vi-30 st dyngbakis deltagare, ut i backen för att öva personlig färdighet.. ehh det gick sådär för alla måste jag säga.. ett flertal deltagare, (inte jag) lyckades kasta upp sin frukost i de alltför snäva svängar... wääkhh

Wellwell.. igår ver det då en utgång och avslutning som gällde.. värst av alla var såklart våra ledare. :) Vi tillbringa iaf kvällen på CC och lyssna på ett relativt känt band som jag redan glömt namnet på.. men de är dem som gör den där vissel låten.. haha.. Efter en "emergency" burger damp man
säng.

Imorron är det en efterlängtad sovmorron som gäller och ett välbehövligt bubbelbad med massage efter!
Yees!


Jobbsug!


Nu har jag bott här i Åre i snart en vecka redan!! Mycket har hänt ska jag säga!
Såhär ser mitt liv ut nu:

Jag bor i "björnen" en schysst del av Åre som kommer att vimmla av små kids och mammor och pappor när säsongen drar igång. Lägenheten jag lever i är en helt ok place som liggen 20 m från backen! Yes! Jag bor med en tjej från öStersund som kom som en "räddande jul-ängel" med en fullastad bil med massa julpynt och ljusstakar och annar krims som gör det mys i en lya.

Måste säga att det liggen en förväntan och spänning över Åre nu.."lugnet före stormen liksom... " Säsongen sätter igång runt jul, och jag börjar jobba på självaste julafton! :)

Min tid här har jag spenderat i backen i Duved tillsammans med 30 andra hurtiga kursdeltagare!
Visste du VARFÖR man svänger egentligen? eller HUR blir det en sväng.... jag kan avslöja att det har med gravitations-och normalkraften att göra... Vi har hunnit snacka mycket grunder om just VARFÖR och HUR allt funkar, sen har vi byggt på med HUR man skall lära ut osv, och OJ vad sviin kul det är!
Idag kände jag verkligen att "nu är jag helt berädd att ta imot en nybörjar grupp och förklara för dem hur man kan o ska göra för att lära sig skidåkning!! :)
image2

Dagens tema har vart barn!...Så idag har jag vart allt ifrån faligt "snö-spöke" till älg och raggarbil...  vi har lekt 20 olika lekar och spelat trotsiga treåringar med "spagetti-ben"... Man vill inte ta av sig skidorna hel enkelt..
Imorron skall vi få leda en lektion och min uppgift är att lära gruppen att åka lift! :) Sen är det teoriprov och kvällen avslutas med pulkarejs, lekar, korvgrillning och slutligen utgång.
Efter första dagen var man heelt slut, men jag måste säga att man vänjer sig snabbt och all frisk luft blir som ett "rus" för kroppen! ....(fan vad frilufsig jag låter).. men iaf.. ni fattar.. I like

RSS 2.0