Valborg, I like!

Iklädd surfshorts, öl-fylld rygga och solbriller... jo det var outfitten för dagen......
Ok, nu måste jag erkänna de värsta.. på förtterna hade vi blades..jag säger bara HA HA HA... KAn vara världens sämsta och fulaste påhitt, men vi var ju tvugna att testa dessa, just idag.......

Så valborg 2008 startade kl. 11.00 vid kabin då ett gäng galningar gav sig iväg mot stendalen där den första ölen knäcktes. Efter det var det dax för ullådalen där restan knäcktes rakt av. Färden gick vidare mot Bustamoon fjällgård för bartömning och rajält kajas ( då var kl 13.00) ...... (OBS, fortfarande på blades..) ;)
Varenda kotte som är kvar i Åredalen befann sig där tillsammans med ett nice liveband och solen. Det blev mycket billig mat och dricka, otrooligt bra stäming och lagom galna samtal. Färden ner för en lerig stjärnbacke i blades var inte riktig lika givande, men dock sååå kuuul..
(Bilder kommer soon)

Nu har jag laddat om, och skall strax bemästra grillen innan det är dax för valborgsbrasan vid Holiday club!...

I morron är det stoora dagen här i Åre------>Sommarfeeeesten!!!!!!


Sluuutspurrt!!

Japp, så var man inne på sistsista veckan här i Åre. Tror typ att det skall bli 20 % skönt att komma hem och 80% lessamt att lämna dalen... Det ska bli skönt att komma hem och se alla väners-bor och lilla staden, det ska bli skönt att ta det lite lugnare med kalajsandet på ett tag, och det skall bli skönt att komme hem till garderoben! Dock skall det bli oliiiiidligt sorligt att lämna alla sköna people här, det skall bli konstigt att inte proppa i fötterna i pjäxorna och dra ut i det underbara landskapet.... och det skall såklart bli tomt utan all självklar lyx,- vad gäller käka ute, de klockrena kalajsen och alla livsglada människor!

OK, i lördags var det dax för "skutsjutet" eftersom vi hade tillbringat kvällen innan på en hejdundrande bartömning så passade ypperligt att vara åskådare den dagen. Skutsjutet är alltså en stoor störtloppstävling som alla kan vara med i, i olika klasser!:) Det var mängder som hade klätt ut sig ocg det var bra drag i hela byn. Dagen slutade med sveriges största afteskii på torget! Nice helt enkelt!
image109
Doris och Doris laddar!


För övrigt så har dagarna gått ut på att säga hejdå till den ena efter den andra och något åk i backarna... ända tills idag...
För idag konstatera vi att det knappast går att ta sig ner för backarna då man måster parrera mellan jordhögarna som uppkommit i den 17 gradiga värmen. Detta skall vi dock utnyttja i morron då det är dax för "turiståket" .
Detta går ut på att man packar en rygga med diverse drycker i, man hoppar i blades(!), och surfshorts på det, -----
----och pang så har man en sjukt bra förutsättning för en helt galen dag i de slaskiga backarna tillsammans med de återstående säsongarna. Fortsättning följer..........

Grillhysterii!!

Jo, det märks tydligt att grillsäsongen är i gång nu här i Åredalen! Det grillas till lunch, brunch och middag:)

image106
O jag gillar´t!
Solen fortsätter oxå att lysa och skidåkningen är outstanding! Idag var det en seriös dag som började med frukostbuffé på Åre bageri och sen var det backen som gällde vid nio! Så gott som själva i backen brände vi upp och ner i en faslig fart!!
image107
Uppe på lillskutan!!

Baksidan av skutan...

I förrgår så var det dax... den berömda turen till Huså skulel genomföras. Detta innebär att man tar sig upp på toppen och åker offpist ner på baksidan... Många har snackat om det, skulle det vara överskattat tro?!?!
Men NONO, det var det bästa åket i mitt liv!

Tillsammans med 15 andra skidlärare gav vi oss av, först tolkande efter skoter, upp på toppen. Som på beställning bröt solen igenom och himmelen blev klarblå....
Vi knalla ett tag och tillslut kom vi fram till ett ställe där det var dax att styra skidorna neråt. INte en människa hade åkt före oss och man fick göra sina "egna" spår i lössnön, precis som man ville:)

Kan man bli hög av skidåkning...Jo, jag tror det nu iaf! För shiiit vilken kick man fick.. OM man inte förstått den innan så fattar man nu varför man valt att jobba i Åre och ingen annan stans!!! image104


image105För övrigt har det hänt en stor sak till här. Björnen har stängt och alla har nu flyttat in mitt i byn! Så det har packats och städats och sagt hejdå till ÅreBjörnen för i år! MEN idag öppna det backarna ett tag för all personal så det har åkts och det har bjudits på grillning i backen :)

Nu bor jag alltså på "Åregårdarna" mitt på torget och njuter i fulla drag helt enkelt!
Om en timma börjar skidlärargalan, vilket går ut på att folk ska nomineras i alla kategorier och det skall ätas trerättern.. Yummii!!

wonderful days!

Ja, som sagt så är det färdigjobbat nu och dagarna representerar ordet "problemfritt".
Det är i detta läge som ilandsproblemen dyker upp...

Dagens stora problem: Mina favorit skidstrumpor låg i tvätten...
Solen sken fööör mycket på lillskutan... (det stack faktiskt i ögonen)... ;)

Nä, men ärligt talat så finns det inte mycket man kan klaga på just nu.. Solindränkta skiddagar avlöser varandra, lunch på backrestaurangerna och aftreskiier... 
Imorron bjuder skidskolan alla på lunch i backen, måndag likaså och på kvällen blir det bankett med finklädsel och trerätters middag! Då skall det också nomineras på alla sätt och vis.. Säsongens tabbe, säsongens par, nykommling, vurpa osv... Känner på mig att jag kan ligga i riskzoonen i någon av kategorierna.....

Den kommande helgen består av en tur ner för hela baksidan till Huså på Lördag och en skotertur tillbaka, sen är det dax för bartömning och snowollyboll tunering på Carins krog!
NU väntar pannkakskalas..


Hemresan är beställd... Back on track den 5 maj... :(


Zipline time!

Yeess... Så var det dax för zipline åkning idag! För er som inte vet vad det innebär så går det ut på att man åker på en vajer, fastspänd i sele, från träd till träd över Östraravinen och Susarbäcken. Man kastar sig ut 60 m över marken och åker i en hastighet som överstiger 70 km/h på vissa delar.. Yehhhoooooo vad de gick undan ska jag säga! :D
image103För övrigt så går man mest runt och är mer eller midre sedimental hela tiden, några få börjar åka hem och det blir hejdåfester och snyftkalas. Igår jobbade jag min sista lektion på skidskolan... Nu återstår städning och inventering av all utrustning och omklädningsrum på mån och tis, sen är det finito....

Konstigt, hur tiden kan gå så enoormt fort. Konstigt hur mycket man kan lära sig på 5 månader, och det är faktiskt lite konstigt att jag vet hur mycket man kommer sakna alla här, trots att man bara kännt folket en kortare tid. Men konstigast av allt kommer ändå att inte hoppa i pjäxorna varje morron och ge sig ut i backarna... Man kan dra slutsatsen att Åre är ett ställe som jag inte har jobbat i för sista gången. Åre är ett ställe som ligger högt upp på min "älskade platser" lista:)

Nu väntar också nästan tre veckor med njutning på hög nivå. Det ska bara åkas skidor, det ska solas och det ska grillas i backen, ta mig fan varjee dag!!! Avslutningar och ett antal bartömningar ska också hinnas med, vill jag lova!!


Alla tankar idag går till min "första bästis" ... idag har hon bytt ut våra gamla skrollandockor mot två riktiga dockor!
GRATTISGRATTISGRATTIS.................

Telis och JOSS

Igår var det gala, en gala utan dess like. I en vecka nu så har Jon Olsson hållt till i Åre tillsammans med några av världens bärsta fri- och hopp åkare-
Det har byggds enorma hopp runtomkring i dalen, det har filmats, fotats och tävlats på hög nivå, så igår var det dax att utse vinnar filmen på RIX FM arenan!!!
OMG vilka sjukt duktiga åkare, filmare och fotografer det var. Tio lag var det som tävlade och vinnaren utsågs senare av både den enorma publiken och av ett antal extremåks dommare.... I´m impressed..

http://www.josupersessions.com
För övrigt så har helgen gått förskräckligt fort igen, det har avverkats kläppenferre, östraravin åk, solning i susar och sist,men inte minst-telemarksåkning. Det var svårt, det var klurigt, det var jobbigt, men såå kul!


Nu är det inte mycket jobb kvar,två jobbveckor, har en lektion denna veckan, så det är mest till att gå omkring och vara social:) Sen återstår 2 veckor med solning, vårsnöåkning och bartömmningar. Rätt sa O K!

sweet...

April i Åre.
Solen står högt varje dag och hjälmbrännan blir bara tydligare o tydligare.... Niiiice!


Så var har hänt den senaste tiden då??!!...

Skishow har dragit igång igen, denna gången är jag bla. med ett gäng och kör en kortsvängsformation, lite smått kaotiskt, men kul!

Utgång på Dippan i söndags. De nya lokalerna invigdes och det var kändistätt på dansgolvet vill jag säga! :) Hela IDOL jurryn var där, samt mängder av "lets dance" deltagare. Harald Truitiger, Anna Salin och mängder med programmledare dansade loss! Eftersom vi ville smälta in bra så minglade vi runt och pratade "viktiga saker" och försökte uppträda städat iaf... Hahahah....
Kungafamiljen stod också på gästlistan, men de dök aldrig upp... Jag som ville ta en sväng om med kungen i rockbaren..

Lördagen spenderade vi i Östersund o shoppade, fikade och levde "storstads" liv... Söndagen spenderade vi på högzon och hängde utanför tväråvalven och tusenmetaren :D Lunch blev det i backen, innan det var dax för söndagens givna afterskii på fjällgården!
Tisdag igår och tisdagsklubben bjöd på en ovanligt kul utgång!! Rock var temat och det var ett saaatans drag!

Det fina vädret och temperaturen har gjort att grillkvällarna har inletts och ett och annat norrsken har skådats!

Läget är mer än stabilt, helt enkelt!
image102


RSS 2.0