Lite mer aggrisivitet tack?!

Japp, idag kom det upp ett förslag på att vi skulle infört en aggresiv lunchtimme i personalrummet.. Ni fattar inte hur trött man blir på att bara åka runt o säga alla positiva ord man kan, samtidigt som man leer så man tror att mungiporna ska fastna i de positiva läget för alltid..
När det är dax för lunch så är det slåss, se sura ut och skrika lite hatord som gäller. Skulle kanske fungera
?!

Nä, men vecka 9 har varit klockren hittills.. Jag har, som sagt, kört privatlektioner hela veckan och lotsat runt allt ifrån ny-nybörjare till klockrena carvingåkare. Idag har min givna bana gått genom diverse skogar, då man vakna i morses till 15 cm nysnö och sol.
Tisdagen bjöd på en säsongarutgång som det ekade om. Givna förferren på torpet, 5:an och senare de givna skvallret... ;)

Nu är det dax att snart möta upp Högis o Karlsson, en intensiv helg väntar med mycket skidor, skog, afterskiier, mat, prat och mys!

Den berömda,- fasansfulla måndagen v.9

Steckholmsveckan har startat, och måndag v.9. är en känd måndag i skidskolesammanhang.. Åre har alltså invarderats av Stockholmare, både på gott och ont, ska jag säga.......
MEN..
Jag har fått den stora äran att gå privat hela veckan och slipper, på de sättet alla grupper.
...
Måndag v.9 har vart en helt klockreeen måndag för mig!! Min första lektion åkte jag runt i två timmar med en Sthlms morsa som ville bättra på sin carvingteknink... Så efter att ha dragit förbi den 45 minuters långa liftkön så susade vi ner i Högåsen och brände där i underbara timmar :D
Hela eftermiddagen tillbringa jag med en åttaåring som älska att hoppa och köra fort, fort i skogen!
DRÖM!

V.9 kommer annars att bestå av den stående utgången i morron och på torsdag får jag besök igen!! :)


"Thaaats niiiice"


Östersundsshopping!

Jag har nog aldrig vart så glad över att få gå in i en H&M butik och bara fylla en korg med hårnålar, smycken, linnen, cremer, smink, skarf, underkläder och annat smått o gått som inte Åre har så bra tillgång på.

Japp, det var att hoppa upp med tuppen som gällde i morses för att bege oss till storstaden Östersund! Eftersom det blåste storm utanför fönstret så kändes det extra bra att hoppa in i Marias fullproppade bil och sen bar det av med gasen i bott. Det blev en efterlängtad Mcdonalds lunch och massa shopping, fika och stros. Mycket mysig stad måste jag säga!

Gårdagen var som alla andra fredagar är, lektioner och skidskoleavslutning. Sen var det hem och snbbduscha o hoppa i piratutstyrseln. Johanna och Sofia fyllde år och det firade stora delar av Åre på Blåkulla! Det kom alltifrån Pirater till papegojjor. Mycket trevligt.
 


Ikväll väntar kläppenparty, men med tidig hemgång för imorron är det tidig skidåkning som gäller. Solen skall lysa och det ska klättras upp och åka puuudeeeeerrrrr :D

Fröken, gud ser mig!

Dagens kommentar kommer från Ville,6.

Ville: frööööken, vet du?!
Jag: Neej...vadå?
Ville: Jag har kommit på att det bara är tjejer i min grupp, här på skidskolan.. Alla barnen är tjejer och du är tjej..
Jag: jooo..
Ville: Åh,..... Vet du,.. Gud ser mig, och vet exakt vad jag vill ha!!!!.......Taack gud.. aaahh..

Extremt intensiv dag, jobbat 10 timmar, om man räknar med den betalda kvällsträningen.
Den gick ut på att vi skulle lösa vissa problem som kan uppkomma osv.. Eftersom det var kvällsåkning för allmänheten oxå, så kryllade backarna av folk...
Problemen hade bl.a att göra med trotsiga tonåringar som plogar, detta resulterade i att 15 st. skidlärare (iklädda våra ställ) kommer och plogar ner för backen, med stavarna åt helvete och ser allmänt efter ut.....
Undrar vad folk tror...??

Tomorrow är det fredag igen och en dubbel-födelsedagsferre väntar med temat:pirat....

image84


Sportlovsfirare.

Strååålande sol, massa folk, musik i backarna, fikande barnfamiljer, bakfulla ungdomar och solande tanter,-japp idag har det vart en typiskt sportlovsdag med allt vad det innebär...
Hoppas solen håller sig framme ett tag nu så man kan få lite färg på kinden!

Eftersom det var tisdag i går och en rejäl utgång har jag vart så övertrött idag att de vänds åt andra hållet och man blir pigg,-för att man är så trött..... fattar ni?!
Imorron är det redan torsdag igen och jag börjar få lite smått panik att tiden går så fruktansvärt fort.
I helgen ska jag hinna med och göra allt de där som man tänkt göra länge, men som alltid har förhindrats av något annat viktigare, eller oviktigare.. 
Det ska bli offpiståk från skutan, kläppenfest, kanske Östersunds tripp, piratparty och resturanglyx...

Åre forever helt enkelt!


Vissa dagar är bättre än andra..

Måndag, sprotlov, maaaasssssaaaa nya elever, ny praktikant, fel elever, för många elever, rammel i liften, 20 sekundmeter blåst, snö, is, slask...
Nä, idag har vart en hård dag, tur att de är få, men de existerar, även i Åre, vill jag tala om!.. Puuust!
Mina tankar var idag på magnetic island för ett tag, tystnad, värme, lugn och egoistiskt lathet.

image83

...Tur att dessa dagar är få, men ibland skulle man behöva sändas på en blixtvisit till Magnetic Island.. :)

Ännu en helg i Åre..

Fredag-tanken var utgång, men efter att mästerkockarna lagat ihop en drömmiddag så somna alla i soffan framför teven.. Hahah ibland är livet hårt... Efter ett tag vakna vi till och vi bestämde oss för att slopa utgången!
Tror inte jag vart i så stort behöv av sömn som då....

Lördag var det upp med tuppen som gällde, sen brännde vi av några drömåk i sadeln innan det blev hårdträning inför uppåket. Vi börja med att öva kortsväng (hate it), sen mellansväng och till sist en sladdande paralell...
Ahhh, kommer aldrig fixa detta.... menmen ett senare problem...

Så var vi framme vid lördagskvällen och nu var det tänkt att fredagens tänkta partande skulle tas igen...
...och det lyckades vi med... Gårdagskvällen var i en klass för sig och kan ha vart med på topp fem listan över klockrena kvällar. Mycket känt folk, bra musik, alla var på topphumör och det var helt enkelt kalas!
Dagen idag har gått ut på filmtittande på torpet, pizza på Wersens och fika på lok och latte. DRÖM:)

Nu väntar skärgårdsdoktorn, kvällsskidåkning, tidig sängdax och laddning inför en tuff sportlovsvecka!...


gräddtime...                 moneybrother ...        underbett...


Intensivt...

Fredag, finns det något skönare än en fredagkväll?! Nopp.. antagligen inte.
En snabb resumé av veckan.. Elin anlände ju till Åre i måndags, och vi hann med resturangbesök, utgång, födelsedagskalas och allmänt skvaller om allt mellan himmelojord! :)

Eftersom det har vart den mest bokade veckan genom tiderna här i Björnen nu, så känns det gott att veckan är över och att man har haft fyra lektioner/dag ist, för tre! Danskarna har invarderat Åre denna veckan, och man han försökt ge sig på att "snacke" lite dansk, som mest resulterar i en pinsam katastrof! ...

Jo, Igår hann vi även med Money brothers spelning på Bygget, vilket var super! Jag är inget stort fan, men live var det en hitt, verkligen! Nu väntar en go middag på resturang med alla jobbatkompanjoner och sen en rejäl utgång. Planerna för helgen är annars att åkaåkaåka!!! En och annan afterskii ska man också hinna med!

Ni hör hur jag skriver va?! min puls ligger fortfarande på 180 och nu ska det bli tio djupa andetag och sen hoppas jag att fredagsfeelingen infaller i min kropp!
Relaaaaaaax


Jobbsuuug

FRISK!
Det känns lite som julafton i morron, man vill bara att det ska bli morron så man får börja jobba igen! Jag är så enormt sugen på att hoppa i mina pjäxor o känna de välbekanta "klämmandet" om föttern! :) Jag är sugen på att ta hand om nya gruppet, organisera, lära och susa ner!
Elin kommer, som sagt på besök, eftersom jag inte hade möjlighet att ta ledigt i morron så får hon underhålla sig själv på dagen, men på kvällen ska vi möta upp Poz och käka lite:)

Idag har bara vart ytterligare en slappar, och bli-frisk dag. Det har vart Film (A walk to remember) Bör ses!! och födelsedagstårta som gällt.

För ett litet år sedan..

I brist på annar ligger jag här och vilar upp mig de sista, för snart har jag bestämt att min sjukdom ska vara över och vi ska ge oss in mot byn och dra på RIX avslutningen med morgenzoogänget och diverse B-artister.. Men ändå, ska bli kul att se och träffa folk igen! Dock står dte oklart om jag kan jobba i morron eller ej. Kolla prcie läget på datan, o jag har fem timmars privat lektioner.. Just nu känns det icke genomförbart...


Kolla precis igenom massa gamla kort och minnena kom upp från Aussie och när vi firade Australia day  för exakt ett år sedan.. :)
image79

Men nu är nu, o då var då! Sjukt skilda världar och jag diggar dem båda mkt hårt!! :P


Feet abstinens!

Solen skiner, himmelen är klarblå, och minusgraderna är perftekta... jag ligger här o suktar... Vill UUUTTT!!

Efter att inte ha haft mer än en skidfri dag i taget, typ var fjortonde dag i två och en halv månad nu, så har jag en enooorm abstinens efter att få stå på skidor igen!
Tre hela dagar utan frisk luft, snö och skidglid, vad gör man?! Känner mig dock ennormt mkt bättre idag! Ingen feber och allt halsont är nästan borta! Nu är det bara luftrören som behöver bli pigga oxå!

Ikväll blir det, som sagt, inget med den efterlängtede utgången, men lite häng på förfesten kan jag iaf unna mig.
Kolla in Borat precis, har aldrig sett denna omtalade film förut.... så det var på tiden kände jag..
Oh, ja ..vad säger man.. Kanske har jag sjuk låg humor, men jag skratta iaf. så det eka ner till receptionen..

Nä, nu blir det en dusch och sen en promme till Blåkulla för lite häng!

I´m back!!


4 timmars lidande..

Sjukdom förra veckan-bättre-bra-sämre-sämst.
Japp, jag sitter här och tycker extreemt synd om mig själv... Efter att ha avverkat en yrig natt med 40,5 i temp och en hals som är totalt paj, så var jag tvungen att bege mig till satans vårdcentral för prover. Siri gjorde mig sällskap för hon och måånga andra är heller inte heelt krya.
Efter 4 timmars väntan och läskiga provtagingar får man reda på att man har en "lätt" lunginflammaiton, en go helsfluss och massor feber!
Men jag var "nöjd" över beskedet för det gjorde att jag fick starka pencillinet, som ska göra underverk på nån dag!

Typiskt som fean att man ska bli sjuk just denna veckan,-Rix FM veckan juh! Måns Z spelar ikväll, Uggla på fredag och hela morgonzoo gänget håller i afterskiierna. Jaja... Lika bra att kurera sig och bli frisk tills nästa vecka!
Då blir det besök! :)

"jag vill vara diiin Margareeeeta"....


Såå.." Det var en gång fem partyglada, vinnarinriktade och falsksjungande skidlärare som skulle gå på personalfest. Eftersom temat var "dansband" så var det självklart att de skulle vara riktiga pantatanter som dyrkade "Sven-Ingvars" över allt annat. Eftrsom de dumma skidlärarna började förfest väldans tidigt så hann det komma i riktig "tant" form till kl.19, då Bygget slog upp dörrarna. När tanterna var på plats så blev det mingel och mat och dryckesbiljetter. Dessa biljetter resulterade i att tankterna fick den briljaaaanta idén att efteranmäla sig till kvällens talangjakt. Eftersom det inte var några problem så fick de lite panik när de insåg att det inte hade övat in något att visa upp för de 500 personerna... De knödde in deras feta magar och fula handväskor och sig själva på handikapp toan och började öva på en dans till "jag vill vara din Margareta"....

Efter detta gav sig tanterna ut på dansgolvet med var sig kavaljér och svängde runt i danstävlingen. Eftersom ingen av dem tog hem förstapris så var vinnarinstinkten på topp. Plötsligt stog dem i logen bakom scen och väntade på sin tur... Inför flera hundratals skistarsanställda klev de upp på scenen och trodde att det skulle köra playback till låten. Men ack neej... Det fick den lilla överaskningen att det skulle sjunga hela låten och dansa till. Efter att chocken hade lagt sig så börja de sjunga /skrika "margareta" och deras fan-club var i upplösningstillstånd!


Ok, hur gick detta då??! Jo, vi vann andrapris i talangjakten och förstapris i utklädnad :D Priserna var 6 kg choklad, ica presentkort, sipline presentkort, skipass, handukar och duntofflor!

Helt enkelt en klockren kväll...



Nu sitter man här med en obefintlig röst och feber, som alla andra.... Så imorron blir det nog lugna gatan och vila från jobb som gäller...

Kall, men underbar dag!

image69

Jajamen, idag har vi letat oss fram i skogarna i Tege, men kylan (minus 15) gjorde att skogssnön blev hård och svåråkt, så efter halva dagen begav vi oss inår Åre igen och låg i carving i tvärådalen hela eftermiddagen. Underbart ända tills liften stanna i 20 min, och man höll på att frysa ihjäl....
MEn med hjälp av en sen lunch och varmchoklad tina man upp en smula och förberedelserna inför morrondagen tog fart..

 Veckans kommentar från skidskolan, på fradag, sista lektionen.....:
Jag:" Ok, vad har ni lärt er denna vecka dåå, hörrni??!!"
4-åriga jacob:" Det ända jag har lärt mig fröken, det är att man inte kan dansa balett i liften".....

Så sant såååå

Långa dagar på G..

Jopp, även norra Sverige går mot ljusare tider och det innebär att nästa vecka börjar alla liftar ha öppet en och en halv timme längre. Det stänger nu 16.30 och detta gör att vi jobbar till 16.30!! HUR ska man orka?!!

MEN...Veckan som kommer är rix FM vecka och då ska det hinnas med några afterskiier och utgångar som gästas av morgonzoo gänget och diverse artister! :) På fredag kommer M.Uggla och lirar på bygget med hans gamla dengor...

Jamen hur har då helgen varit hittills..
I fredags så åt alla taco tillsammans i omklädningsrummet och det förljdes av Födelsedagskalas för Chalottentotten på Torpet. Det blev, som väntat, inte helt lungt för alla och vi som tog oss vidare till Bygget insåg snabbt att det var "the poodels" som stod på scen den kvällen... NOOO... men drag blev det iaf. och kvällen avslutades med lite efterfest. Men i går vakna man och vinden veen utanför fönstret..
"mmmm gött", tänkte alla bakfulla Årebor, och det blev film och pulkaåkning som gällde. Idag är det därimot soool, minus 15 och mycket snöö så nu väntar skogarna i Tegefjäll.

I morron är det årets pesonalferre som väntar, och förberdelserna är i FULL gång! :) Bilder kommmer....:)

RSS 2.0