Ojojoj vad det snöar!!

Nu äntliiigen har det kommit snö till Åredalen, massor med snö!
På samma gång har jag åkt på en rejäl förkylning och har tvingat stilla mitt skidsug idag så att kroppen skall få vila en smula.
Veckan har annar varit finfin på många sätt! Jag har gått på privatlektioner hela veckan, och det har vart hemskt lungt! Så jag har fått finåka och vara resurs lite här och var. I torsdags hade vi filmkväll och storfika med alla skidlärare i Björnen och i går var det tacokväll, speltime och light utgång med hela gänget. Mycket fusk, skvaller och skratt gick av stapeln!
Måste passa på att ge en finfin elogé till alla mina goa jobbarkompisar! Go björnen, helt enkelt! :)

NU bär det av till frissan för slinger och en värbehövlig klippning. (sist klippte jag mig i Vietnam... jag har fortfarande 5 cm längre hår på ena sidan)......
Men i morron har jag fått lov av mig själv att åter fara ut i backarna, eller rättare sagt skogarna! Röja nysnö i Tegeskogen får det nog bli! tjohoo!!


Puckel, sol och myyycket jobb!

Nu var det ett tag sedan jag titta in på min blogg, det finns en förklaring... Högsäsongsperioden är igångsparkad, sportloven rullar och 2 personalfester har avverkats på en o samma vecka! V. 7 har vart en händelserik och effektiv vecka helt enkelt! Danskarna har invaderat Åre och jag har lärt mig snacke lite dansk:)MEN jag måste ändå börja berätta om puckelvärldekuppen som gick av stapeln i fredags och lördags. Här snackar vi proffs. Shit vad det gick undan! Tyvärr åkte våra svenska hopp ur och den blev en Kanadensisk seger! Men kalas var det och ett hejdundrande tryck i backen! Nu är det verkligen dax att jag sätter fart på min puckelinlärning. HUr kan det se så lätt ut lär det är sååå svårt?!

Jo, så har det ju avverkats två personalfester. Den största gick av stapeln i tisdags och var, som vanligt, ett finfint partaj! Det bjöds på mat och tävlingar avverkades. MEn inget pris togs hem i år!.... vad hände där?? Dåligt av oss! Alla var utkäldda till max och man kunde skymta allt från Rödluvan, Sailermoon och brandmän till björnligan och Mästerkatten i stövlarna! Igår var det dax för fest nr. 2 denna veckan. Det var skidskolekillarna som hade gjort en "allahjärtansdagfest" till alla oss tjejer:) Maten som bjöds på var riktig grebbkäk. Falukorv, köttbullar, bullens, pulvermos och snabbmackisar. TAckar killar;) Men gott var det ändå. Sen var det dax för tävling och mer kalasande! Pust... NU är det lugna gatan som gäller ett tag ja..

Så kom dagen idag. Strålande sol, finfint puden på toppen och näst intill vindstilla. Ett stort och trött gäng begav sig upp på skutan och brände av några varv i valvet. Sen var det dax för vila. Mot fjällgåndens "famous brunch! Och här snackar vi brunch-brunch. Borden vad uppdukade med olika varmrätter, ostar, frukter, vofflor,lax, parma, kladdkakor,sallader, smoothies osv. osv. och oj vad mätt man blev. Efter maten slov vi oss ner på solterrasen och jäste. En finfin och bekymmerfri dag helt enkelt!

Hoppas ni har haft en kalasvecka och om skidsugetarmen sätter fart så lovar jag att det finns något stråk med orörd puder häruppe som kan bota dig!


Fullt ös, medvetslös!

JA, jag har sagt det förut, och jag säger det igen, det är inte många lunga minuter här i Åre. Veckan som har passerat har gått ut på att montera upp och ner olika ljudanläggningar, käppar och tidtagningsmackapärer i 20 minusgrader.. Mina fingrar har vart blåvita och mina läppar slutade att fungera när jag stog och speaka.. JAg är trööött på kylhelvetet!
MEN tur är det att jobbet man gör, för övrigt, är riktigt roligt och alla människor är goa!

Tisdagen ver en partydag utan desslike. Solen fortsatte att skina och ballonger börjades blåsas upp tidigt under eftermiddagen. Lotta fyllde år och det vankades fest här på femman. Folk kom det, tårta åts och det var riktigt nice!  Det bar vidare mot Bygget...
MEN på natten var det någon eller några jävlar som vandaliserade korridorerna här på Torpet. Polis tillkallades och hyresvärd. Skistarledningen var i uppror. Man vet inte hittills vem det kan vara, men mina misstankar är att det inte är någon skistarjobbare som står bakom förödelsen.. (vem skulle göra så i sitt eget hus??)

Torsdagen bestod av morronträning i backen och jobb... Sista skishowen ägde rum på kvällskvisten och allt avslutades med en överraskningsfika som de avdra skidlärarna runt om i Åre hade fixat till!
Helgen har vart någorlunda lugn, en barrunda i fredags och sen jobb i lördags. Idag har vi hälsat på gymmet igen och kört dubbelpass, så nu är det PHU!
Så nu sitter jag här och funderar på hur man finna energin till årets första sportlovsvecka som sparkas igång i morron!
V. 7. Göterborgarnas vecka.


NU är det bara laddning som gäller ändå. Laddning inför skistars stora personalfest som äger rum i morron! Temat är som sagt "hjältar och sagofigurer"..  Ett avslöjande av utklädnad samt bilder kommer!!!


Hääär snackar viii........

NU förstår man varför man har valt just Åre som arbetsplats. Solen steker. Backarna är underbra, alla människor är glaada! JAg är gladglad! För nu är skidåkningen som bäst. Det pirrar liksom i hela kroppen. Ja, det är som ett finfint rus JApp, jag är i extás!

Ohja, dagarna som fötflutit har inneburit ledighet och extrema förhållanden. Det snackas om att detta vädetfenomen som rått skall vara helt omöljigt att förekomma i februrari! Vårvärme, solgropar i snön och massa finfin skidåkning!! Men det mysitiska som vädergudarna oxå bjudit på är att det har vart minus 18 i dalen och plus 8 på toppen....  Så det har vart toppturer som gällt! Förutom massa skidåkning så har helgen bjudit på afterskiibowling, middagsbjudning och galafest. Ikväll vankas Dippan och söndagsklubben! Ledighet råder i morron oxå nämligen! För denna veckan gästjobbar jag igen men eventgänget och hållet i trådarna vad gäller skidtävlingar och morronskiing!

Så om ni inte har något bättre för er så passa på att ta svängen om Åredalen och testa på apprilskidåkning nu i början av februari:)


RSS 2.0