Ännu en briiiilljant idé..

Tisdag=tisdagsklubben som vanligt. Men vi ville inte ha en vanlig utgång utan kom på att "skidåkarna" (alla som jobbat på skidhyrorna runt om i Åre) skulle ha sitt skidåkarparty.. Eftersom det gått heta rykten om att de brukar vara ganska vilda festar så tänkte vi att man skulle smyga oss in och checka....

Men eftersom det är föööörbjudet för några andra än just uthyrarfolk att delta så var vi tvugra att tänka till....

Eftersom det var "barnkalas tema" så tänkte vi att det skulle vara gryymt klockrent att vara mjukisdjur, som på sammasätt skulle förkläda oss :D Så sagt och gjort....-vi hoppa i Åke-björnendräckten och gula-hund-dräckten samt kossan Doris dräckten och begav oss till hyran på torget. Efter att ha lyckats lirkat in sugrör genom våra enorma hundmunnar så kunde vi börja inta diverse drycker.
Senare blev det stafetter o lekar..

Ok, tillslut fick vi ta av oss våra enorma huvuden och ge oss tillkänna... :)
Många förvånande miner visade sig..men vi fick lov att satnna, trots att vi var inkräcktande skidlärare!

Efter ombyte och mer förferre blev det tillslut Bygget.....För övrigt så har veckan vart grym, soooool och underbara elever!

"The bear team"

image101
Klockrent!

Påskdagen innehöll allt som en skiddag ska innehålla. Felfria backar, grillning i backen, lössnö, sol, goda vänner och afterskiiiiiiiiiii!

HAr testat "svart på en kvart" i fejjan idag, detta resulterade i att vi såg ut som ett fång kokta kräftor i slutat av dagen!


image95image96image97image98 image99image100

Påskdagen 08.34

Vindhastighet: 1 m/s.
Väder: Strålande sol.
Snö: Mycket.
Temp: minus 15.

Känner på mig att det kan bli en av de bästa skiddagarna genom tiderna idag..........
image94
skutan väntar


Offpist & Lite färg på nästippen..

Idag har det varit en såndär dag som man vill ha varje dag! Strååålande sol, klarblå himmel, inlagd på privat lektioner-men inget inbokat på hela eftremiddagen,- betalt skidåkning, glittrande snö, minus sex och mycket god skogsåkning....helt enkelt en klockren arbetsdag!

Förra veckan, var som alla andra veckor, den bara försvann...... helgen avverkade vi oxå i ett skönt nafs.
Efter jobbet i fredagen var det dax för skidlärarmys, de hade arrangerats ett antal annorlunda tävlingar och kvällen fortsatte med BBQ och en rejäl utgång. Lördag och söndag fördrevs på olika back-resturanger och i alla delar av Åres skogar. Jag testa också några åk i "svartberget". Eftersom lutningen var
B R A N T, så killade det lite extra i maggropen i de fösta svängarna innan vi nådde toppen av susarbäcken!

I veckan får jag påhälsning igen av mina kära vänner, som kan vänta sig en offpistguidning av mig! ;D Annars står påskfest på schemat och ett o annat resturangbesök och mys.

NU har min skånevän anlänt tillbaka till Åre så nu blir det en skvallerfika i byn!*

Så var uppåket godkänt o klaart!!

Om andra helger brukar vara hektiska, så tar denna helgen priset! PHU, vad grejer det som hunnits med och avverkats! Efter en molnfri och vinsatilla arbetsdag i fredags så packade hela gänget in sig i bilar tillsammans med fartdräckter, mängder av skidor, ett ton milko-drikyoghurt, några flak öl, en ko dräckt och massa godis!

Efter att ha sovit som en stock hela bilresan ner till Sälen så vaknade man till en snabbis o bädda in sig i en go säng och somna om. I lördags var det tiiidigt upp som gällde. Jag o Fanny placerade oss i vår ÅRE-bil och drog bort till Tandådalen. Nu var det dax för Uppåket!! WHAAAAAA vad jag var nervös! Eftersom jag ALDRIG har åkt bana i hela mitt liv, så känndes det lite svettigt inför just det momentet... Men det var bana som gällde först och det var bara att satsa allt,- och de gick vägen!! :) JAg fick tillomed en bra tid:)
Sen var det tre svängar som skulle visas upp, felfritt, inför två SLAO instruktörer. Den första var "kontrollerad sväng med lyft på inneskida". Eftter att alla hade åkt den svängen så kom dommarna ner och delade ut dommen! Jag klara även den, och de två följande sängarna oxå, som var kortsväng och "öppen,sladdande parallell sväng"...

Stolta o grymt glada begav vi oss tillbaka till stugan där vi mötte upp resten av gänget som tillbringat dagen på Skidlärar SM i Kläppen.
Lördag kvällen var en klockren kväll som björ på skidlärarbankett på wärdshuset. Tillsammans med skidlärare från hela norden avnjöt vi en trerätters middag, fyverkerier och dryck därtill..... Sen blev det mycket livemusik, dans sång och ett grymt drag.
Inte lika pigga vaknade alla idag och släpade ner sig till bilarna. Vi styrde mot Vemdalen. Väl framme drog vi på oss allt och begav oss ut i backarna!! Yääh, vilken gryym åkning! 
Efter att alla hade shoppat loss på sveriges grymmaste sportshop så drog vi ända tillbaka till Åre och hem till sängen.....

En intensiv, men unnderbart kul helg!!


Nu är v.11 på ingång.. känner på mig att det kommer bli en DRÖM vecka, som vanligt!


Mot Sälen!

Japp, nu har ännu en hektisk period passerat!! I torsdags kom Högis o Karlsson på besök!
På fredagen jobbade jag, och tjejerna var med o kolla in vår skidskoleavslutning, sen blev det middag och utgång. Lördagen bjöd på dröm förhållanden i backarna och det blev många goa åk! (hitta en ny offpist ränna som blev min nya favvo!!) Lördagkväll bjöd på förferre och utgång på Tott. Söndag och måndag avverka vi i en hiskelig fart med resturangbesök, mer åkning, afterskii och hejdå.
Underbara dagar och skönt att få känna på att vara lite turist ibland!! :P

På fredag bär det av mot Sälen med hela gänget. Det är dax för skidlärar SM och den årliga banketten på kvällen! Sen är det dax att ta någta åk i våra konkurenters backar och jämföra...... ;)

Nu ska det packas o sovas, för i morron blir en hård dag med mycket jobb ochdagen avslutas med Sahara Hotnights på CC!


image93

Dragkampdax!

RSS 2.0